Goliášův komunikační bloG

Roztodivné nápady

U dolního patra se jedná především o změnu tvaru vstupní verandy. Dům tak sice ztratí něco ze své výjimečnosti, ale získá další úložný prostor a střechu verandy je možné využít jako terasu pro ložnici v druhém patře. Dále jsem změnil rozvržení kuchyně, je do tvaru písmene U a tudíž skýtá dost odkládacího prostoru a příchozí se neplete za zády kuchaři vyjma průchodu do obývací části domu. Jídelnu je možné provizorně realizovat pod schodištěm, kde je prostor pro knihovnu, nebo v „U“ protějším kuchyni. Pokud by měla rodina batole, pak by bylo možná praktičtější udělat z tohoto „U“ hrací koutek pro dítě a strpět jídelnu pod schodištěm. Případně samozřejmě lze spojit jídelnu s prostorem u schodiště a získat jeden velký prostor. Pracovny, která byla naznačená na původním plánku tam, kde je nyní jídelna, jsem přesunul do volné místnůstky vzniklé vedle ložnice v patře. Pokud by se nehodil vstup z koupelny, lze dveře vložit do zdi sousedící s chodbou.

U horního patra navrhuji změnit původní rozvržení: Dětský pokoj se nachází v nejprostornější části patra (v čele). Tím sice ložnice ztrácí krásu výhledu, ale na místo toho získává vlastní přístup do koupelny, více soukromí, vlastní terasu a přidruženou pracovnu, kterou je možné právě tak využít jako posilovnu, saunu, prádelnu a podobně. Koupelna si zachovává svůj půlkruhový ráz, ale získává navíc samostatné wc, které bylo předtím její přímou součástí. Současně je zachována možnost relaxovat současně ve vaně i na balkóně.
Žádné komentáře
 
Rozcestník blogerů | Vtipy | Seriály


Ahoj, pokud se známe osobně, nebo mi z regulerního důvodu potřebujete napsat
a týká se to mého blogu, pište do tohoto okna.
Pokud zadáte chybně Vaši e-mailovou adresu, zprávu neobdržím.